Bodemonderzoek Groeituin Paasvakantie

In de paasvakantie komt Joske Ruytinx, wetenschapper in de toegepaste biologische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, opnieuw bodemstalen nemen in de Groeituin. Heb je zin om haar team mee te helpen deze bodemstalen te nemen en te onderzoeken? Ben je tussen 12 en 18 jaar oud? Dan kan jij er bij zijn.

Staalnames

Staalonderzoek + VUB Racing

De plaatsen zijn beperkt en exclusief, dus schrijf je snel in! Deze activiteit is gratis, inschrijven is verplicht. Op dinsdag 12 april nemen we de stalen in de Pluktuin in Oetingen en op woensdag 13 april onderzoeken we de stalen in het labo van de VUB! We bezoeken dan ook het raceteam van de VUB, dat zelf duurzame wagens bouwt!

INSCHRIJVINGSFORMULIER

 

Professor Joske Ruytinx onderzoekt met haar team het potentieel van micro-organismen in het verhogen van de veerkracht van planten. Focus light hierbij op mycorrhizae, de associatie tussen plantenwortels en bodemschimmels. Joske behaalde een doctoraat aan de UHasselt en doorzwom de internationale wateren met postdoc periode aan INRA Nancy en wetenschappelijk verblijf aan Montana Stat University alvorens zich in Brussel te vestigen. Ook nu nog is zij partner in meerdere internationale projecten die de evolutie, functie en ecologische rol van mycorrhizaschimmels bestuderen.