Bodemstaalname Groeituin

Op donderdag 8 april komt Joske Ruytinx, wetenschapper in de toegepaste biologisch wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel, bodemstalen nemen in de Groeituin. Hiervoor kan ze jouw hulp zeker gebruiken!


Ben je tussen 10 en 18 jaar oud? Heb je zin om mee te helpen deze bodemstalen te nemen en te onderzoeken? Help je graag de boeren om de bodem van de groentenpercelen te verrijken? Dan kan jij er bij zijn. 
De plaatsen zijn beperkt en exclusief, dus schrijf je snel in!

We voorzien een programma van 1 uur waarin kleine groepjes van 5 jongeren 3 standjes doorlopen en meer te weten komen over de bodem in de Groeituin. 
We ontvangen een groep van 15 jongeren om 10u30 en een groep van 15 andere jongeren om 11u45. 

Mis deze unieke kans dus niet en schrijf je snel in. 

 

 

Professor Joske Ruytinx onderzoekt met haar team het potentieel van micro-organismen in het verhogen van de veerkracht van planten. Focus light hierbij op mycorrhizae, de associatie tussen plantenwortels en bodemschimmels. Joske behaalde een doctoraat aan de UHasselt en doorzwom de internationale wateren met postdoc periode aan INRA Nancy en wetenschappelijk verblijf aan Mpntana Stat University alvorens zich in Brussel te vestigen. Ook nu nog is zij partner in meerdere internationale projecten die de evolutie, functie en ecologische rol van mycorrhizaschimmels bestuderen. 

INSCHRIJVINGSFORMULIER