Bodemstaalname Groeituin

Op woensdag 3 november komt Joske Ruytinx, wetenschapper in de toegepaste biologische wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel, bodemstalen nemen in de Groeituin. Hiervoor kan ze jouw hulp zeker gebruiken!

 

Heb je interesse in wetenschap en techniek? Ben je tussen 10 en 18 jaar oud? Heb je zin om mee te helpen deze bodemstalen te nemen en te onderzoeken? Help je graag de boeren om de bodem van de groentepercelen te verrijken? Dan kan jij er bij zijn.

De plaatsen zijn beperkt en exclusief, dus schrijf je snel in! Deze activiteit is gratis. We voorzien een programma van 2 uur waarbij 3 groepen van telkens 10 jongeren activiteiten zullen doen om meer te weten te komen over de bodem in de Groeituin. De activiteit start om 14u en duurt tot 16u.

Mis deze unieke kans dus niet en schrijf je snel in via onderstaande knop.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

 

Professor Joske Ruytinx onderzoekt met haar team het potentieel van micro-organismen in het verhogen van de veerkracht van planten. Focus light hierbij op mycorrhizae, de associatie tussen plantenwortels en bodemschimmels. Joske behaalde een doctoraat aan de UHasselt en doorzwom de internationale wateren met postdoc periode aan INRA Nancy en wetenschappelijk verblijf aan Montana Stat University alvorens zich in Brussel te vestigen. Ook nu nog is zij partner in meerdere internationale projecten die de evolutie, functie en ecologische rol van mycorrhizaschimmels bestuderen.