UITROL

Heb je interesse om een gelijkaardige traject uit te rollen in jouw omgeving? Wij delen graag alle nodige info en de beschreven STEM-activiteiten met jullie. Schrijf je in op één van onze infomomenten & kom het allemaal zelf ontdekken in Gooik.

Je bent elke woensdag namiddag welkom in de pluktuin in Oetingen. Tussen 14u en 16u30 komen daar jongeren een STEM-activiteit volgen. Gelieve wel een seintje te geven via onderstaand webformulier als je graag wil komen. Lukt het niet op een woensdagnamiddag? Geen probleem, geef gerust ook een seintje en we regelen een ander moment.

Alle ontwikkelde en uitgeteste STEM-activiteiten in de thema's 'water', 'voedsel', en 'leven op't land' zijn te vinden hier onderaan deze pagina.

Ben je begeleider in een STE(A)M-academie? Of leerkracht in het onderwijs? Of wil je graag een STEM-activiteit organiseren? Er is voor iedereen wel een geschikte activiteit terug te vinden.

Wil je graag aan de slag met één of meerder modules of STEM-activiteiten dan vinden jullie hieronder ook de volledige handleiding.

Heb je graag een woordje uitleg? Schrijf je dan zeker in voor één van de bovenstaande infomomenten. Hierop zullen we jullie all nodige informatie bezorgen, onze tips & tricks met jullie delen en je kan ook op terrein zelf gaan kijken hoe de pluktuin er nu bij ons uitziet.

Tuintjes met jongeren
Groeifactoren: Wat zorgt dat planten groeien?
Bodem
Water
Circulariteit in de natuur
Techniek en technologie
Dieren
Ecologie
Weer en klimaat
Data verzamelen
Ecologie en diversiteit
Agro-ecologie
Uitdagingen dynamiek en concrete realisatie
Systeemdenken tuintjes, uitdagingen, AI
STEM & kunst