NIEUWS

Groeituin Curieuzeneuzen onderzoek droogte en hitte

Groeituin meet mee met CurieuzeNeuzen

De Groeituin is geselecteerd om deel te nemen aan het CurieuzeNeuzenproject, het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte.

Hoera! Uit maar liefst 51.001 aanmeldingen is de Groeituin geselecteerd om deel te nemen aan CurieuzeNeuzen.

Hoe zorgen we ervoor dat de groentjes in de Groeituin overeind blijven tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we de tuin, het parkgedeelte en de akkers beter tegen de droogte? Samen met Curieuze Neuzen gaan we onderzoeken hoe we beter kunnen omgaan met de effecten van steeds warmere en drogere zomers.

Binnenkort krijgen we een meetpakket opgestuurd en op zaterdag 3 april zullen we de bodemsensor in de grond plaatsen. Vanaf dan starten de metingen. Met deze bodemsensor kunnen we, samen met een network van 5.000 meetpunten, de hitte en droogte in heel Vlaanderen zeer gedetailleerd in kaart brengen. Elke bodemsensor is verbonden met Internet Of Things. Via een persoonlijk dashboard krijgen we dagelijks een update van de meting die we ook met jullie zullen delen. Zo kunnen we live volgen welke de invloed droogte en hitte hebben op de Groeituin.

Een win-win situatie! Want de Groeituin kan deze resultaten meteen inzetten in de module rond bodemwater.

CurieuzeNeuzen

De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte, en wat maakt dat uw tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit.

CurieuzeNeuzen In De Tuin

CurieuzeNeuzen in de Tuin onderzoekt hoe we beter kunnen omgaan met de effecten van steeds warmere en drogere zomers. Hoe zorgen we ervoor dat onze tuinen een verkoelende plek blijven tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we onze tuinen, maar ook onze parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte? Waarom een nieuwe CurieuzeNeuzen?
Lees meer!

Deel dit bericht