Weetje over insecten:
Op de wereld zijn ongeveer 2100 verschillende soorten insecten die voor de mens eetbaar zijn. Omdat insecten zich snel kunnen vermenigvuldigen, liggen hier de grote kansen voor insecten als alternatieve eiwitbron, in plaats van bijvoorbeeld het vlees of vis dat we nu eten.
De voedingswaarde van insectenvlees is vergelijkbaar met die van gewoon vlees, terwijl voor de productie van 1 kilo eetbare insecten veel minder voer en grondstoffen nodig zijn dan voor 1 kilo vlees van bijvoorbeeld koeien. Ook is de uitstoot van broeikasgassen wel honderd keer lager bij het kweken van insecten dan bij varkens of runderen. Insecten vormen dus een duurzame en economisch interessante oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk.
WUR (2021). Insecten als voedsel en veevoer. Geraadpleegd via https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Insecten-als-voedsel-en-veevoer.htm
Onderstaande afbeelding: https://guide.michelin.com/us/en/california/article/wellness/eating-insects-food-faq